23 juli 2011

Tack Moder Jord!

Var ute i skogen i ca 4 timmar och bara njöt av den fina naturen vi har här i Sverige, den är helt otroligt fin!

Vi gick ut alla 4 i familjen med efter 2 timmar så tyckte inte trollen att det var lika roligt längre utan ville vidare ( blev ICA, för att köpa mjölk och smör ).
Hittade sjukt mycke blåbär, fick ihop nästa 3 liter och hade nog kunnat plocka mer om det inte hade varit för alla jävla mygg... Dom är inte få kan jag meddela.

Blir nog en repa till ut på måndag för då har jag bara 1 barn hemma och hon gillade mer att vara ute i skogen.

Lilla J tyckte nog att blåbären i skogen var godare än jordgubbar och det ni är inte ett dåligt betyg med tanke på att hon älskar "gubbarna".

När jag kom hem så sa hon att jag hade plockat livets mycket... = jätte mycket!

Till kvällsfika blev det blåbär med mjölk till trollen, mycket uppskattat, för övrigt så önskas det också till frukost imorgon...
Ska baka en blåbärspaj i morgon som kan avnjutas efter lunch.

Blir det mer plockat ( vilket jag tror och hoppas ) så fryser jag in dom så man kan ta fram sen i höst och njuta av dom!

IMAG0348.jpg
2 liters hinken som fylldesIMAG0346.jpg
Va fin man blir om händerna när man har plockat blåbär i någon timme...
Skulle bilja ha ett kantarell ställe helt för mig själv här ute som man kunde plocka sig 1 liter på ( det räcker, jag lovar ) som man sedan kunde njuta av på en macka eller två...

Tack Moder Jord att du delar med dig av dessa underbara saker till oss människor!

2 kommentarer:

  1. Jag blir så förvånad över att du börjar uppskatta naturen...är det Lappland som hjälpt till kanske?? Duktig du är som plockar bär, hoppas du hittar ett kantarellställe oxå!! Kram på dig älskade "unge".

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag gillar naruten när jag får njuta a den på mina vilkor. Allså inte när man blir tvingad ut av skola eller förälder.... Har icoh för sig varit ute en hel del med dig och plockat bär (särskillt hjortron)tror inte jag led allt för mycket då :)

    SvaraRadera